Във всички закрити помещения задължително трябва да се ходи с маска

...
Във всички закрити помещения задължително трябва да се ходи с маска
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Ще препоръчам на НОЩ маските в офисите да станат задължителни |

Във всички закрити пространства наложително би трябвало да се ходи с маска – без значение дали става въпрос за офис, магазин или болница. Ще препоръчам на НОЩ да се вкара наложително носене на маски в офисите. Това сподели по bTV шефът на УМБАЛСМ " Пирогов " проф. Асен Балтов.

„ Ние сме прекомерно свободолюбиви и когато нещо не ни харесва – решаваме, че то ни пречи, сподели той и добави, че в случай че всички носеха маска на закрито, цифрите сега щяха да са наполовина по-малко.

Според него има голяма опозиция, над 50% от хората нямат никакво желание да съблюдават ограниченията и считат, че коронавирусът е конспиративна доктрина.

По думите му растежът на новозаразените с COVID-19 у нас през последните дни се дължи на неспазване на ограниченията, въпреки че здравните управляващи непрестанно акцентират изгодата от носенето на маска от шест месеца насам.

През лятото всички бяхме навън, това е оказало въздействие. В момента, в който обществената връзка стартира да става на закрито – незабавно се подвигна процентът, съобщи проф. Балтов.

Той предвижда, че в случай че броят на позитивните случаи продължава да пораства, страната ни ще влезе в „ алената зона “, което значи, че Европа ще вкара спомагателни рестрикции за нас.

Директорът на " Пирогов "  увери, че за момента няма заплаха от колапс на здравната система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР